d -->

Archive for februāris, 2011

Rūdolfs Meroni: Litasco beidzot piekāpjas un sāk pārkraut savu kravu

Gada 14 februāris 2011 AS “Ventbunkers” publicēja paziņojumu presei par notiekošo konfliktu ar LUKOIL meitas uzņēmuma LITASCO.

Šī gada 9. februārī Latvijas satiksmes ministrs Uldis Augulis sasauca visas konfliktā iesaistītās puses uz ārkārtas sanāksmi. Sanāksme tika sasaukta, lai rastu risinājumu problēmām ap 1700 dzelzceļa cisternām, kas pildītas ar Lukoil meitas kompānijas Litasco mazutu, un jau ilgstoši bloķē Latvijas dzelzceļa sistēmas darbību.

Sanāksmē, kas notika Satiksmes ministrijā, piedalījās pārstāvji no ministrijas, Latvijas dzelzceļa (LDz), muitas, AS Ventbunkers un Litasco. Visām pusēm bija jārod risinājums ārkārtas situācijai uz dzelzceļa, kas radusies dēļ jau minētajām 1700 Litasco dzelzceļa cisternām. Tajās kopumā iepildīti aptuveni 100 tūkstoši metrisko tonnu (MT) mazuta. 24. decembrī, bez jebkāda iemesla, Litasco nolēma nepieņemt pārkraušanai aptuveni 100 tūkstošus metrisko tonnu mazuta no AS Ventbunkers uzpildīšanas iekārtām.

viss paziņojums presei par PDF failu: 20110214-Ventbunkers press release

Litasco neģēlību dēļ Latvijas uzņēmumam jālūdz valsts palīdzība

BNN raksta par notikumiem ap LITASCO / LUKOIL 31 Janvāris 2011

Nerimstās skandāls ap Lukoil meitas kompāniju Litasco, kas jau ilgāku laiku bloķē Latvijas tranzīta termināli Ventbunkers, atsakoties pieņemt kravu, kas šobrīd glabājas terminālī.

Tādējādi Latvijas tranzīts ir apdraudēts, jo izveidojies sastrēgums ar dzelzceļa vagoniem, bet kravas pārkraut nav iespējams, jo terminālis ir pārpildīts.
Lai situāciju atrisinātu, Ventbunkers tagad plāno lūgt pat valdības palīdzību, raksta portāls bnn.lv.

Lasīt pilnu rakstu BNN

Return top

INFORMATION

Change this sentence and title from admin Theme option page.